Actueel

Bescherm je werknemers tegen gevaar met behulp van RI&E

Gezondheidsproblemen kunnen ontstaan door verschillende bedrijfsrisico's, zoals een ongeluk met een bijtende vloeistof, een confrontatie met een klant of een te hoge werkdruk. Deze risico's zijn niet alleen vervelend voor de werknemers, maar ook voor de werkgevers. Daarom is het belangrijk om de gevaren voor je onderneming in kaart te brengen met behulp van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

Met een RI&E analyseer je de mogelijke risico's binnen je bedrijf, stel je prioriteiten en maak je een plan van aanpak om deze risico's te beheersen. Het opstellen van een RI&E is verplicht voor elke werkgever die minstens één werknemer in dienst heeft. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot boetes opgelegd door de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Door het uitvoeren van een RI&E zorg je ervoor dat je bewust bent van de risico's binnen je bedrijf en dat je maatregelen neemt om de veiligheid en gezondheid van je werknemers te waarborgen. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen, maar ook bij het creëren van een veilige werkomgeving waarin werknemers optimaal kunnen functioneren.

Denkt u dat u met ons advies wél verder komt? 

   Neem contact op